lauantai 6. helmikuuta 2010

Ellan viikonloppu


Perjantaina kävimme pitkästä aikaa agilityharjoituksissa. Mitäs näistä harjoituksista sanoisi... No koira oli hivenen hämillään tai jotain, koska maata piti nuuskia oikein urakalla. Emäntä taasen oli ihan puhtaasti ulalla, ohjaukset näet tuntuivat ylivoimaisen vaikeilta... mutta onneksi koira korjaili emännän virheet.
Aloitetaan vaikka tästä: hyppyharjoitus

Tämän toistin varmaan sata kertaa väärin.. niin että kouluttajamme totesi että homma on epäreilua Ellalle... Videolta näkee selvästi, kuinka tulen kolmannelle esteelle aivan väärässä linjassa. Minun pitäisi olla huomattavasti enemmän vasemmalla, jotta koira pääsisi sujuvasti esteelle minun oikealta puolelta. No, Ella kyllä hakee esteen vaikka selkäni takaa =o)
Ja sitten toinen osa-rataharjoitus: osarata

Meikäläinen mokaa taas kolmannella esteellä, mutta Elmeri korjaa emännän sekoilut hakeutumalla putkeen niinkuin pitääkin.
Mitä tästä opimme? Huomasi selvästi että viime agilitykerrasta on aikaa. Minä tarvitsisin enemmän harjoitusta. Koira oli kiinnostunut maasta ja muusta, mutta pysyi kuitenkin suorituksessa hyvin mukana. Nyt pitäisi löytää jostain sisäharjoitusvuoroja, jotta voisi kerrata asioita, varsinkin valssauksia, sylkkäreitä ja persjättöjä.
Ja koiran kanssa pitäisi tehdä enemmän kontaktiharjoituksia.
Lauantai-aamuna me tytöt lähdettiin aamulenkille, isännän jäädessä nukkumaan. Käytiin mukavalla metsälenkillä, ja otin kameran mukaan. Sainkin napattua loisto-otoksen lentävästä Pystykorva-Spanielista.

Täältä tullaan, elämä!
Iltapäivällä Elmeri sai seurakseen Väiskin ja Ossin.
 
Väinämöinen
 
Ossi
Ella
Mitäs kaverit sitten touhuili? Väinön kanssa piti juosta ja leikkiä, sisällä ja ulkona.
Ossin kanssa taas piti keskustella siitä, kumpi on kovempi; dominant female vai alfa male. Yhteenottoja oli useampi, kaikissa sama tyyli; meteli oli kova, näkyi hampaita ja vihaisia ilmeitä. Äkkinäiseltä olisi saattanut mennä vetelät pöksyyn. Mutta kaikesta tästä huolimatta homma oli uhkailua, kumpikaan koira ei purrut toista. Väinö parka oli sitä mieltä, että tähän ei parane mennä väliin, kiltti labradori tästä väistää takavasemmalle, kun ärtsyt uhoilee. Uhoilujen jälkeen saatettiin taas viettää normaalia koiran elämää. Ella tosin piti huolta että toiset koirat eivät saa Elmerin emännän huomiota, saatikka sitten Ellan leluja. 
Saas nähdä mitä kivaa huominen tuo tullessaan. 
Ai niin, Ella täyttää ihan parin päivän päästä 11 kk:tta, joten speksit. Paino 18.4 kg, ja säkäkorkeus 45cm. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti