keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Talvinen loma

Sitä on taas tuo aika vierähtänyt eteenpäin niin että soi.
Jokunen viikko takaperin oltiin agilitytreeneissä. Ella oli taas aivan ihana; innostunut ja taitava. Emäntä sai puuskuttaa pysyäkseen perässä. Tässä pari videota by Tiina Janka:

Ellan agiliito persjättö
Ella takaaleikkaus
Treenien jälkeen lähdettiinkin kahdeksi viikkoa lomalle. Oltiin mökillä koko aika, siitä syystä myös tauko bloggailussa.

Mökkeily oli spanielin taivas. Isäntäväki lähettyvillä (melkein) koko ajan, saa olla vapaana koko ajan - ja mikä ihaninta, ympärillä pyörii vastustamattomia lintuja. Ellan lempihommaa olikin jahtailla mustarastaita. Jos pääsi oikein lähelle, niin spanielin piti oikein ulahdella. Siinnä oli ylösajavalle spanielille mieluisia hommia.

Sattuipa eräänä päivänä että tyttö pyöri kovasti talviteloilla olevan laiturin osien ympärillä. Mielenkiintoa riitti niin pitkään, että isäntä päätti tarkistaa, mikä tyttöä niin houkuttelee. Laiturin välistä löytyi pörröinen, ja ah-niin elävä minkki. Aina kun minkki sähisi ja ärähteli Ellalle, niin tyttö kavahti taaksepäin, mutta mielenkiinto säilyi silti: "Mikä onkaan tuo omituinen otus, joka laiturin välissä piilottelee..?" No, me isännän kanssa päätimme auttaa tilannetta kaatamalla laiturin osat kumoon. Minkki tästä suivaantuneena puikki karkuun. Ella ei ollut ihan sataprosenttisesti kärryillä, eikä emäntäkään, sillä minkki juoksi emännän vierestä saunamökin alle. Jäljelle jäi minkin hajurakosta täräyttämä yrmäkkä hajupilvi, joka hämäsi myös spanielin.
Lunta oli mökille tultaessa paljon. Ottaen huomioon että mökkeiltiin Suomen etelärannikolla, eikä pohjoisessa. 
Ja kun lunta oli niin käytiin porukalla hiihtelemässä. Se se oli Elmeristä hauskaa puuhaa, isäntäväki kun kerrankin pysyi koiruuden vauhdissa mukana. Ja kävipä siinnä niinkin että spanieli jäi välillä kakkoseksi ;o)
  Oottakaa mua!!!
Auringon paistaessa lumi alkoi pehmetä, mikä aiheutti hivenen vaikeuksia Ellan etenemiseen, mutta eipä sekään vauhtia tyssännyt. 
Mökiltä palattiin sunnuntaina. Ella oli onnellinen päästyään kotiin, vihdoinkin sai nukkua kunnolla. Maanantaina käytiin herkuttelemassa siskon luona, ja Ella sai kotiaviemiseksi peuran luita. Tiistaina olikin mukava kaluta luuta isäntäväen lähtiessä töihin. Siinnä ne hampaat puhdistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti