sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Oi ihana Italia!

Terveisiä Italiasta!
VietettiinTeemun ja siskon perheen kanssa kaksi ihanaa viikkoa Piemonten lämmössä, pittoreskissa La Morran kylässä.

tyypillistä piemontlaista maisemaa
kyllä kelpaa!

Seudulla tuotetaan loistavia viinejä, La Morran alueella DOCG luokiteltua Baroloa Nebbiolo-rypäleistä,  joista viereisessä Barbarescon kylässä taasen tehdään Barbarescoa. Viinin tuotannossa ympäristöllä on suuri merkitys, joten samasta rypäleestä saadaan erilaisia viinejä kasvupaikasta riippuen, kuinka korkealla viljelmät sijaitsevat, millaista maaperä on, paljonko rypäleet saavat kosteutta ilmasta jne..
Ahkeran viininmaistelun lisäksi ohjelmaan kuuluivat myös herkulliset juustot, oliivit, prociutto, pasta ja muut herkut, joten vyötärönympärys on taatusti isompi kuin matkalle lähdettäessä. Mutta niinhän se on että elämästä pitää nauttia.

Meidän lomaillessa Ella ja Lili viettivät lomaa meistä. Koirat asuivat naapurin luona, viihdyttäen talon spanieliherra Brunoa. Bruno oli aluksi kovin ihastunut tyttöihin, mutta päivien kuluessa tuumi etttä elämä nuoren springerin kanssa on raskasta. Vanhempi spanieliherra, Elmaneidin tapaan, viettäisi mieluusti rauhallista elämää kuin olisi koko ajan touhuamassa.
Koirat olivat saaneet ulkoilla paljon ja tänä aamuna jälleennäkemisen riemu oli ylitsevuotava. Meillä oli ollut yhtä ikävä koiria kuin koirilla meitä!
Nyt kotona nukkuu kaksi väsynyttä ja onnellista spanielia. Ja itsellä on hyvä mieli, kun koirilla on selvästi ollut hyvä hoitopaikka, jossa ovat saaneet viettää normaalia elämää. Koko lauma koossa - ja kohta syödään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti