maanantai 29. elokuuta 2011

Spanieleiden taipumuskoe Oitti

Ella kävi vierailemassa Spanielien taipumuuskokeessa Oitissa 13.8. Ohjaajana toimi isäntä, ja tuomarina Harry Vilkman.
Arvostelu:
Sosiaalinen käyttäytyminen: Rauhallinen, tutustuu reippaasti muihin.
Haku ja laukaus: Rauhallista ja hyvin  tehokasta ja halukasta, maavainua käyttäen. Hieman ohjausta vaativa. Laukauksesta hieman tehostuu.
Jäljestys: Hyvä etenevä jäljestys. Tarkasti jäljellä, päälle kaadolle asti ja makuun kaato kiinnostaa.
Vesityö: Miellään noutaa ja luovuttaa pukin.
Tottelevaisuus: Hyvä.
Yhteistyö ja yleisvaikutelma: Hyvää yhteistyötä.
Kokonaisarvostelu: Hyväksytty.

Eli hienosti meni. Samaisena viikonloppuna kaaduin pyörällä. Oikean puoleisen solisluun paikallaan pitävät sidokset repesivät, ja solisluu meni pois sijoiltaan. Käsi on ollut kaksi viikkoa kantositeessä, ja elämää on jatkettu kipulääkkeiden turvin. Nyt side on poissa, ja kättä pitäisi alkaa pikkuhiljaa käyttämään. Paraneminen ottaa kuutisen viikkoa. Tätä se on vanheneminen. Jos jotain tapahtuu, niin sitten se sattuu.

Mutta sitten iloiseen uutiseen. Sisareni Merja on uurastanut ahkerasti Labradoriherra Ossin kanssa MEJÄssä. Elokuun aikana parivaljakko kävi kolmessa voittajaluokan kokeessa; pokaten jokaisesta ykköstuloksen. Tämä tarkoittaa että Ossista tulee jälkivalio! Mahtavaa! Onnea Merjalle ja Ossille!!!

Ella on viime aikoina kunnostautunut pupujussien jahdissa. Eilen ei meinannut edes pillistä tulla luokse, kun oli NIIN MIELENKIINTOISTA.
Näiden lisäksi ollaan tehty erinomaisen onnistuneita fasaanien ylösajoja, peltoa kammataan nätisti läpi, ja linnut pyrähtävät lentoon.
Saas nähdä miten tositoimissa käy, metsästyslomalle ollaan lähdössä parin viikon päästä.

1 kommentti:

  1. Kiitämme Ossin kanssa onnitteluista ja eritoten treeniavuista!

    VastaaPoista