sunnuntai 25. elokuuta 2013

Nollaa hakemassa

HSKH:n agilitykisat, tuomarina Anne Savioja.
Mielettömän kivat agility- ja hyppyradat.
Ekana agilityrata. Ellalla oli taas Vauhti Päällä. Se on kivaa, mutta aiheuttaa omia haasteitaan. Ja saataa olla että silloin kun on täysi vauhti päällä, niin ohjauksen seuraaminen saattaa välillä unohtua. No, tehtiin vauhdikas ja vähemmän puhdas rata. Mukana oli hienoja onnistumisia vaikeissa kohdissa.
Hyppyradalle asetan tavoitteeksi puhtaan radan. Päätän vetää varman päälle - joten kaasun sijaan painan hiukan jarrua. Ella tekee hienoa työtä. Kunnes ihan yht'äkkiä ja ilman mitään minun havaitsemaa syytä pysähtyy kesken radan. Kannustan tytön jatkamaan, ja taas mennään vauhdikkaasti ja nätisti. Loppua kohden tulee haasteellisempi kohta, johon päätän ottaa asteen verran vaikeamman ohjauksen. Se menee niin hienosti, että yllätyn itsekkin. Ja sen seurauksena käy huonosti - TAAS - sadasosa sekunnin blackout jonka aikana en muista miten rata menee! Voi elämä!
Saan taas itseni kasaan ja koiran pysymään aisoissa. Maaliin päästään nollatuloksella, mutta himmailu, koiran hetkellinen pysähtyminen ja emännän hetkellinen blackout aiheuttavat aikavirheen.
Että minua harmittaa! Miten sitä voikin olla pää näin laho?
Ella sai tietenkin runsaat kehut ja palkkiot, mutta kyllä minua harmittaa. Pilata nyt koko homma unohtamalla rata. Saakelin saakeli.

No. Kuitenkin. Nyt Ellalla on ollut kertakaikkisen ihana vauhti. Ja jos minä vaan saan itseni pysymään skarppina koko reissun, niin tästä tulee vielä hyvä lopputulos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti