sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Tottelevaisuuskokeessa

Hyvin sateinen päivä. Tuntuu pitkälle ja kylmälle, varsinkin jos sen viettää kentällä muiden sekopäisten koiraharrastajien kera. Juu, ei seurassa siis mitään vikaa ollut, päinvastoin, tarkoitan vaan että pitää sitä ihmisen vähän sekaisin päästään olla kun viettää viikonloppujaan sateesta tai paisteesta välittämättä värjötellen kentällä tai kentän laidalla. 
Ohjelmassa meidän ensimmäinen toko-koe. Harjoituksia takana aivan liian vähän, mutta hei, jostainhan sitä on lähdettävä ;o)
Huonosta valmistumisesta johtuen kyselin ohjeita oikeaoppisiin suorituksiin vielä kentän laidalla, joten kun lähtökohdat oli nämä, niin olin henkisesti varautunut siihen että tulos voi hyvinkin olla hylätty.
Sateesta huolimatta kokeessa oli tosi kiva tunnelma, joka vähensi ylimääräistä jännitystä. Ja agilitykisoista poiketen meillä oli isäntäkin mukana. Se ei ehkä ollut hyvä juttu, sillä koesuorituksen aikana Ella yritti useamman kerran löytää Teemua katseellaan...
Sen suurempia jaarittelematta tulokset:
Luoksepäästävyys   10       kerroin     1    pistemäärä 10
Paikalla makaaminen   7       kerroin     3    pistemäärä 21 (darn! tämän piti olla helppo)
Seuraaminen kytkettynä  7.5    kerroin    2    pistemäärä 15
Seuraaminen taluttimetta  7.5     kerroin    4    pistemäärä 30
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä    5     kerroin    2    pistemäärä 10 (märkä maa, maha kastuu!)
Luoksetulo   10     kerroin    3    pistemäärä 30 (oujee!)
Seisominen seuraamisen yhteyd.   7     kerroin    2    pistemäärä 14
Estehyppy   8      kerroin   2    pistemäärä 16 (olisi ollut täydellinen, jos koira ei olisi istuutunut liikkenohjaajan "käsky" sanasta - auts!)
Kokonaisvaikutus  10    kerroin    1   pistemäärä 10
harvinainen hetki, kun koira oikeasti ottaa kontaktia ohjaajaan...
Pistemäärä yhteensä 156, joka oikeutti ALO2 palkintoon. Ykköspalkinnon raja 160, joten ihan piirun verran harmittaa - vaikkakin olen Todella Iloinen meidän suoritumisesta!!
Tästä on hyvä lähteä eteenpäin, lisää harjoittelua ja eikun kokeeseen =o)

Kokessa loistivat Ellan äiti Raisa ohjaajansa Tiinan kanssa, uusien Springereiden Toko-mestaruus tittelinsä kisaten erikoisvoittajaluokassa. Kokeessa menestyi myös Ellan eno, Remu, ohjaajansa Kaisan kanssa, tälle parille avoimen luokan mestaruus!
Aika taitavia nämä Jangas-kasvatit!

Onnea Tiinalle, Raisalle, Kaisalle ja Remulle!
Springerijoukkue Jangas malliin: Ella, Raisa ja Remu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti