maanantai 1. lokakuuta 2012

Toko treenailua

Tänään päästiin pitkästä aikaa toko-treeneihin. Viime kerralla kun emäntä oli työmatkalla ruotsissa, ja sitä ennen Elmaneiti oli työmatkallaan Pohjois-Karjalassa. Ellan työmatkasta pitikin kirjoittaman, että työn tekeminen parani sitä mukaa kun tyttö sai kokemusta. Hakutyöskentely kehittyi kun saalista tuli, ja koiruus sai varmuutta siitä, mitä metsässä ollaan tekemässä.

Mutta sitten tokoiluun. Tänään meillä oli joitain hyviä ja haasteellisia yhteisharjoituksia.
Ensinnäkin maassa paikallaan olo. Siinnähän ei pitäisi olla mitään haastellista, ja minä ihan oikeasti olen luullut että Ella osaa sen. Mutta eihän se niin ole. Ella näet on opetettu istumaan ja odottamaan. Ei makaamaan. Niinpä.
Sitten niitä haasteellisempia yhteisharjoituksia. Koirat riviin paikalleen. Ohjaajat 10 metriä koirista, ja koirat kutsutaan yksi kerrallaan oman ohjaajansa luo. Ilokseni Ella pysyi nätisti paikallaan, odottaen hienosti omaa vuoroaan =o)
Meillä oli myös ohitus-harjoituksia, ja paikallaanmakuuharjoituksia häiriöllä. Molemaat meni tosi hienosti (varsinkin sen jälkeen kun oltiin alussa harjoiteltu paikallaanoloa tehostetusti).
Yksilöharjoitukista valitsin tänään Vauhtia ja Varmuutta liikkeestä seisomiseen sekä maahanmenoon. Näihin sain todella hyviä harjoitusohjeita, joilla saadaan koiran viretaso pysymään ylhäällä vaikka toistoja tulisikin paljon. Ja kun varmuutta haetaan, niin niitä toistojakin tarvitaan.
Saimme myös ohjeita harjoitteluun joiden tavoitteena on saada poistettua koiran ennakointi. Ella näet Osaa Itse ja tahtoo usein nousta komennosta (esim maasta) istumaan perusasentoon - se kun kuitenkin tulee seuraavaksi ;o)
Fiksu tyttö.

Siinnäpä se tunti vierähtikin. Noin yleisesti ottaen pitää mainita että Ella on ollut kesän jälkeen aivan ihana. Treenaaminen lajista riippumatta kiinnostaa, ja tyttö tekee ihan ilolla töitä. Aivan mahtavaa!
Nyt on kyllä ihan pakko ottaa uusinta Toko kokeissa, ja uskaltaisikohan sitä ottaa agilityynkin vielä loppuvuoden tavoitteeksi sen puuttuvan nolla-tuloksen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti