lauantai 26. tammikuuta 2013

Vauvakuumetta

Se on menoa nyt.
Ollaan jo pitkään pohdittu että Ellalle tarvittaisiin kaveri... ja meitä kovasti kiinnostaisi turbospringeri, eli käyttölinjainen englanninspringerspanieli.
Toiveissa olisi että koira olisi hivenen enemmän työhaluisempi, ja että erityisesti metsästysominaisuuksia löytyisi. Ellakin kyllä toimii lajissa kun lajissa, mutta sellainen terävä innokkuus tahtoo olla hakusessa.
Ja kun Ellan työura tahtoo olla enempi minun kanssa harrastaessa, niin Teemuhan on jäänyt ihan ilman koiraa ;o)
Oikeanlaisen kasvattajan löytäminen ei ole helppoa. Varsinkaan kun me olemme saaneet melkein neljä vuotta tukea, ohjeita ja koulutusta Ellan kasvattajalta. Joka on ollut aivan mahtavaa. Vaikkakin kyyti on ollut välillä kylmää (en koskaan unohda sitä kuinka eräänä kovin-kovin-hankalana agilitytreenikertana kasvattaja-Tiinan suusta parahti "Ihan epäreilua Ellalle!", kun toistin saman virheen ehkä viidennen-tai-kuudennen kerran =o)) Mutta rehellisyys maan perii, sanotaan. Arvostan rehellisyyttä ja avoimuutta.
Mutta siis, Tiina on ollut meille tukena ja turvana nämä vuodet, käyttäen tunneittain aikaa joka viikko ohjaten meitä eteenpäin. Kuinka moni kasvattaja jaksaa ja viitsii olla mukana kasvattiensa elämässä vuositolkulla? Ei moni.
Siispä suuri kiitos Tiinalle, ilman apuasi meillä ei olisi näin hienoa koiraa!
Mutta sitten siihen pentuasiaan. Eilen kävimme tapaamassa Kennel Fowl Reed's:in perhettä. Ja siellä pennuille tuoksuvaa, tuhisevaa pentuetta, sekä pentueen ihastuttavaa emää, Ella tämäkin nimeltään.
Niinpä, jos kaikki hyvin menee, Ella saa "pikkusiskon". Ja me Teemun kanssa nautimme ihanasta odotusajasta.
Tässä onkin pohtimista miten koti saadaan taas pentuturvalliseen kuntoon, ja mitä kaikkea kuuluikaan pienen pennun kasvatukseen. Ellan kanssa saatiin paljon oppia siitä mikä toimii ja mikä ei, ja tuloksethan puhuvat puolestaan; Ellasta on kasvanut oikein hieno koira, josta voi olla ylpeä.
Ja jos vaan itse muistaa olla Johdonmukainen ja Selkeä, niin uskon että tästä uudestakin tulokkaasta tulee Loistoyksilö.Äiti Ella


Pentu pentu pentu


Teemua katsellen


Spanielien päiväunet, varsin tutussa asennossa...


Uni yllätti maitobaarissa

1 kommentti: