keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Onnelliset

Tänään koirat löysivät yhteisen sävelen ja leikkiä nujusivat pitkään ja hartaasti. Ella säesti leikkiä murmattavalla äänellä joka kertoo onnen hetkistä. Se ääni mitä käytettiin sisarusten kanssa painiessa pienenä, ja joka kuuluu myös joskus lempilelujen innoittamana. Ihanaa!

Yhteisiä puuhia


Lili hanskavaras

Syön sinut kohta!

Aah, ihanaa hetki rauhaa...
Ulkoilun lisäksi ohjelmassa on ollut yksinoloharjoituksia.
Pidän hyvin tärkeänä sitä ettei koirilla ole tai tule eroahdistusta. Tyytyväisesti lepäämään jäävä koira on aina parempi kuin stressaava, ja kun yksinoloa harjoitellaan jo pienestä pitäen, niin uskon ettei ongelmia tule.
Harjoituksia ollaan tehty sekä niin että olen asunnossa, mutta eri tilassa (koirat portin- tai suljetun oven takana), että niin että poistun ulos asunnosta. Vähin äänin ja sen kummempia ilmoittamatta. Joskus palaan sisälle heti muutaman minuutin jälkeen, ja toisinaan aikaa voi mennä tunteja. Tavoitteena on että koirat on levollisia eivätkä hätääntyneitä.
Ella on toiminut hyvänä avustajana, mutta harjoituksissa pitää myös jättää pentu ihan yksinään, sellaisiakin tilanteita kun tulee vastaan.
Muuten ollaan harjoiteltu ihan normaalia Koiranelämää. Ulkolenkkejä hihnassa ja irti, vauhdikkaita luoksetuloja, istumista jne. Pentu on innokas. Se on hyvä se, mutta tietty kolikon kääntöpuolella on malttamattomuus. Vastakohtien koirat. Toinen hyvä Hillityssä ja Hallitussa Käytöksessä, toinen IntoPiukea.
Lilillä on myös ikää pidentävä vaikutus. Tyyppi on niin hauska että olen viettänyt useamman hetken lattialla kippurassa nauraen, vedet silmistä valuen. Mahtipakkaus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti