tiistai 18. elokuuta 2009

Kakkamaista porukkaa?

Tiedättekö mikä minua ärsyttää? (no okei, juttuja on monta, mutta aloitetaan nyt tästä:) Minä en voi kertakaikkiaan käsittää sitä että ihmiset eivät siivoa koiriensa jätöksiä. Katselin tuossa viikonloppuna tässä lähiympäristöä ja totesin että kylläpä on paljon kakkaa tien varrella. Otin sitten eilen ison pussin mukaan kun lähdettiin Ellan kanssa ulos - ja keräsin 400 metrin matkalta jotakuinkin kolme kiloa sitä itseänsä. Eipä naurattanut yhtään. Onko ihmiset tosiaan niin edesvastuuttomia ettei millään ole mitään väliä? Täällä alueella ei ole koirankakkaroskiksia, mutta eihän se nyt niin iso asia ole kantaa sitä kakkapussia mukana, eihän?
No tänä aamuna sitten totesin että samat saastaajat oli käyneet aamulenkillä, kun oli taas ilmestynyt uusia läjiä pois korjattujen tilalle =o(
No, minkäs teet.
Viime viikonloppuna meillä oli haipakkaa, lauantai aamuna mentiin katsomaan Kirkkonummen kennelkerhon järjestämää Koko perheen koira -tapahtumaa. Valitettavasti myöhästyttiin hieman Tiinan ja Raisan TOKO-kilpailusta (jota meidän piti ehtiä katsomaan). Kylläpä harmitti. Ostettiin Ellalle tapahtumasta narulla vahvistettu ketun häntä, josta näyttääkin tulleen ihan lempparijuttu. Ella jopa itkeä piipittää jos tietää hännän olevan lähellä mutta ulottumattomissa ;o) Tätä onkin hyvä käyttää motivaattorina harjoituksissa.
Iltapäivällä mentiin katsomaan Trialin PM mestaruuskisoja, ja illalla suunnattiin vielä Sundsbergin Kansanjuhlille. Juhlat oli sen verta mukavat että sunnuntaina meitä nukutti kovasti. Onneksi Ellakin on aamu-unista sorttia =o)
Tänään oltiin agility kentällä itsekseen, kun ohjaajilla oli muita menoja. Minua ei kannattaisi päästää kentälle ilman valvontaa, nimittäin kuka tietää mitä sitä saa päähänsä? Ella on viime aikoina ollut niin noheva, että kokeiltiin tänään ihan uusiakin juttuja. Eihän se liene viisasta, kun saattaapi tehdä asioita ihan väärin, mutta ainakin yritettiin pohtia jutut niin että tempun pitäisi onnistua. Ja hyvinhän ne harjoitukset taas meni. Ensin oltiin kentällä ihan omalla porukalla, Viivi ja Dante, Markus, Linda ja Essi tulivat mukaan hieman myöhemmin.


Kokeiltiin useamman esteen yhdistelmää: Kaksoishyppy - putki - hyppy:


Sekä ekaa kertaa rengasta, niin että rengas on kiinteä (tähän asti ollut maassa pideltynä). Tätä uskallettiin kokeilla kun rengas oli sopivan matala. Ella pujahti renkaasta nätisti heti ekalla yrittämällä.


Keinuakin kokeiltiin siten että Ella sai itse laskea keinun alas, tosin niin että apuri vielä rajoitti keinun liikerataa pehmeämmäksi. Tämäkin oli Ellasta ihan normijuttu =o)
Näiden lisäksi harjoiteltiin kujakeppejä, putkea monella eri tapaa, puomin ylösmenoa ja A-estettä ylös-alas. Missään osa-alueessa ei tuntunut olevan mitään suurempia ongelmia, jos nyt ei lasketa ohjaajan satunnaisia kämmejä =o)
Ai, niin Ella muuten painaa jo 14 kiloa. On se tyttö vaan kasvanut siitä kun meille tuli. Ikää on 5 kuukautta ja 10 päivää. Kun tämä aika on mennyt niin vauhdilla, niin kauhun sekaisin tuntein odotan murrosiän alkamista. Saa nähdä miten me sitten pärjätään. Toivon kovasti että ennen sitä saataisiin ainakin hihnassa kulkeminen parempaan kuosiin. Tahtotilana kun olisi että koira ei vetäisi hihnassa. Harjoituksia tehdään joka päivä, mutta tekemistä on vielä. Joskus menee paremmin ja joskus huonommin. Varsinkin kotiin palaaminen saa helposti aikaan vetämistä, vaikkei tiedossa olisikaan mitään palkintoa (kuten ruokakippoa tms).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti