lauantai 25. syyskuuta 2010

Agility - right from the start

Tänä viikonloppuna meillä on ohjelmassa ruotsalaisten huippukouluttajien, Eva Bertilssonin ja Emelie Johnson Veghin kolmepäiväinen agilitykurssi.
Evan ja Emelien koulutus pohjautuu positiiviseen vahvistamiseen, ja harjoitusten perusajatuksena on että sekä koiralla että ohjaajalla on hauskaa ja että onnistumisen kokemuksia tulee rutkasti. Kolutuksen olennaisia piirteitä on se, että koiralle ei koskaan pääsisi syntymään tilannetta missä se ei tiedä mitä sen tulisi tehdä. Harjoitustilanne on intensiivinen jatkumo, jossa koiralla on koko ajan selkeä tehtävä. Myös siiryminen paikasta toiseen on ohjattu, sen sijaan että koira häröilisi vapaana tai hihnan päässä.
Ja mikä on meille täysin uutta: koiran ohjaaminen agilityssä täysin ilman suullisia komentoja. Koiran itsenäisyyttä suorittaa tehtävät ohjaajan ohjatessa ainoastaan vartalonsa avulla!
Vaikka Ella onkin kehittynyt agilityssä hurjasti, juuri koiran itsenäinen työskentely aiheuttaa meille ongelmia. Koira yksinkertaisesti vaatii sitä että olen lähellä opastamassa minne ollaan menossa. Luulen että näistä harjoituksista on meille rutkasti apua. Tällä kurssilla olen myös saanut riittävästi apuja siihen, että uskallan alkaa harjoitella naksutinkoulutusta.
Eva ja Emilie ovat kirjoittaneet agilitystä kattavan, ja varsinkin jenkeissä suurta suosiota saavuttaneen kirjan, 
Agility - right from the start
Lisätietoja myös: Carpe momentum
Jännityksellä odotan mitä kivaa huomenna opitaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti