maanantai 15. kesäkuuta 2009

Koko kesän syyssää


Eilen iltapäivällä käytiin moikkaamassa siskon perhettä. Ella oli ikionnellinen kun pääsi taas Väiskin kanssa painimaan. Ero edellisiin vierailuihin oli huomattava, kun koirat olivat saaneet viettää viime viikonloppuna enemmän aikaa yhdessä. Väinölläkin oli onnen päivät, kun Väiskille oli saatu lauantaiksi peruutuspaikka kokeisiin, joista tultiin takaisin alokas 1 sijoituksella =o)
Teemu ja minäkin oltiin varsin tyytyväisiä, koska Merja hemmotteli meitä moninaisilla grilliherkuilla. Herkut maistuivat myös kokille hyvin, nimittäin ruokailun jälkeen hänen piti laittaa pitkäkseen Ellan kanssa (kuvassa). Ellasta oli mukava pötköti-pötköti-pötkötellä Merjan kainalossa =o)
Tänään käytiin kosteasta säästä huolimatta iltalenkillä pellon ympäri. Ella oli tosi reipas ja seurasi hyvin meidän menoa. Pitkässä heinikossa tyttö menee eteenpäin hurjasti hyppien. Hassunäköistä menoa on se.
Päästiin taas bongaamaan haikara läheltä. Olisikohan sillä pesä jossain lähellä..? Pitäisi käydä vähän edempänäkin katsastamassa maastoja. Nyt kun tuo tyttö on vielä pieni, niin ei ole käyty pidemmillä retkillä. Tällä kertaa meillä oli kiikaritkin mukana. Kauriita nähtiin eilen päivällä, mutta nyt ne taisivat olla sadetta pitämässä metsän suojissa.
Kotia tultaessa Ellalla on vieläkin ongelmia tulla nätisti hihnassa. Heti kun tullaan kotikulmille, niin tyttö alkaa vetämään ja pomppimaan jos meno ei etene niin nopeasti kuin neiti haluaisi. Saa nähdä kuinka pitkään tätä saa harjoitella.
Harjoittelusta puheenollen luoksetulo sujuu nyt Ellalta loistavasti. Ollaan treenattu "tänne" sanaa leikkien avulla, ja nyt sana saa Ellan tulemaan luokse iloisesti ja vauhdilla. Mukava nähdä miten tyttö kehittyy =o)
Muutenkin huomaa miten opetukset alkaa saada vastakaikua. Kahdentoista viikon kohdalla alkanut haukkuen komentaminen ja tarrailukin on jäänyt taa. Kiellotkin menee perille yleensä ilman toistoja, ja kukkapenkkien ympäriltä on voinut poistaa suoja-aidat. Pikkuneidistä näyttää kehittyvän mukava koira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti