perjantai 11. joulukuuta 2009

Agilityä!
Tänään meillä oli jännä päivä. Meillä oli ihan ensimmäiset, ah-niin-epäviralliset agilitykisat, ihan vaan oman treeniporukan kesken.Virallisiin kilpailuihinhan meillä ei ole vielä mikäänlaista asiaa, tenavat kun on 9 kuisia (kisoihin saa osallistua vasta 18 kk:n iässä). Meillä on vielä paljon opittavaa, mutta oli ihan hauskaa kokeilla rataa kisamaisesti. Rata oli 10 esteen rata, ilman kontaktiesteitä. Mukana oli hyppyjä, pari putkea, pussi ja muuri.

Miten meille kävi? No minulla ei ollut odotukset kovinkaan korkealla, koska meillä oli treeneissä kolmen viikon tauko Ellan juoksujen takia. Treeneissä ollaan nyt käyty kaksi kertaa juoksujen jälkeen, joten meikkiksellä on vielä homma hakusessa. Ella kuitenkin käyttäytyi hienosti. Kaikki ei mennyt ihan putkeen, mutta vika on ohjaajassa, ei koirassa. Minusta oli kertakaikkisen hienoa miten Ella ja muut pennut jaksavat jo hienosti keskittyä pidempiäkin ratoja ilman välipalkkausta. Meidän ensimmäinen "kisasuoritus" meni pieleen ensimmäisessä putkessa. Minä olin aivan liian hidas Ellaan verrattuna, jonka seurauksena tyttö sinkasi putken väärästä päästä sisään.
Tämän jälkeen katsottiin rataa osasuorituksina. http://www.youtube.com/watch?v=Z1mUV2TyemE
Uusintayrityksellä spurttasin paremmin, jolloin ehdin ohjaamaan koiran oikeaan putken päähän. Mutta toiselle putkelle saapuessa tilanne oli päinvastainen, koira pujahti selkäni takaa toisen putken väärään päähän. Eipä siinnä sitten muu auttanut kuin korjata oma ohjausvirhe jatkamalla rataa (jättäen kiertohyppy väliin) muurin kautta pussille ja hyppyyn, jotta koira saa palkkion hyvästä suorituksesta.
Tässä video kakkosyrityksestä: http://www.youtube.com/watch?v=09ueDKnGBkw

Ellan sisko Essi on selvästi nopeampi kuin meidän Elmeri, onneksi Essin isännällä on pitkät jalat, että pysyy vaudissa mukana ;o) Tässä video Essin ja Markuksen menosta:

Alku menee hyvin, lopussa muuri ja viimeinen hyppy jää suorittamatta, mutta onpahan vaan hienoa menoa.

Myös Viivin ja Dantenkin yhteistyö oli tänään loistavaa: http://www.youtube.com/watch?v=zI9tjlMaWq0

Kaikenkaikkiaan täytyy sanoa että pennut on kehittyneet ihan valtavasti. Puhumattakaan meistä ohjaajista, toukokuussa kun aloitimme vauvaryhmässä noviiseina. Ollaan taitavassa ohjauksessa =o)
Muutenkin tämä elämä on ihan toisenlaista kuin vuosi sitten. Ennen töiden jälkeen ei ollut mitään tekemistä, saatettiin kierrellä kauppoja tms, nykyään pitää aina kiiruhtaa kotiin koiran luo. Ja viikosta riippuen ohjelmassa on lenkityksen lisäksi yhtä ja toista koiramaista ohjelmaa. Tällä viikolla kaksi agility -iltaa, yksi pentutottis, ja sunnuntaina työhuki springerspanielit ry:n listoilla Voittaja 2009 näyttelyssä. Siinnäpä sitä onkin jo tekemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti